cultuurZIEN


algemene informatie

Books&Brood1

 

Geïnspireerd door de geschiedenis van Kampen ontwikkelt cultuurZIEN projecten over kunst en cultuur. Dit resulteert in unieke projecten met een frisse kijk op het verleden. Dagelijks wordt bij cultuurZIEN onderzoek gedaan naar het verleden van de stad Kampen. Daarbij wordt de geschiedenis van Kampen in een grotere context geplaatst. Het vertalen van deze kennis naar een geinteresseerd publiek is de kern van de activiteiten van cultuurZIEN.

Geschiedenis is nooit af en onderzoek roept vooral nieuwe vragen op. Speerpunten in het onderzoek van cultuurZIEN zijn klokgieter Geert van Wou (ca. 1450 - 1527),  de Vrouwen van Kampen en de relaties van Kampen met Oost en West. Onderwerpen kunnen na verloop van tijd op basis van aanvullende kennis hernomen worden.

Spil van cultuurZIEN is beeldend kunstenaar Carin Koopman. Zij bedacht naam en concept en is oprichter/eigenaar van cultuurZIEN. Digitale ondersteuning komt van Kees Prins, ict-er bij de rijksoverheid. De activiteiten van cultuurZIEN worden ondersteunt door het Nutsdepartement Kampen. Leden van ''het Nut'' hebben recht op 10% korting bij deelname aan activiteiten van cultuurZIEN. 

©cultuurZIEN, 2023