cultuurZIEN


videoseries

 

Een vlog is een internet dagboek met beelden. Door cultuurZIEN wordt het genre toegepast om kennis over cultureel erfgoed te verspreiden. De cultuurvlogs van cultuurZIEN worden getoond op youtube, in digitale media en via facebook. interviewcorInmiddels produceert cultuurZIEN afleveringen voor drie verschillende series. Door corona werd de productie van video's nogal belemmerd, maar inmiddels heeft cultuurzien de draad weer opgepakt.

Weerloze Waarden

Eind 2013 werd het format voor het kunstprogramma Weerloze Waarden geschreven. De naam is een verwijzing naar de bekendste zin van schilder/dichter Lucebert. De digitale nieuwszender Kampenonline.nl was direct geïnteresseerd in samenwerking. De onderwerpen voor ''Weerloze Waarden'' worden gezocht in Kampen en de regio en uitgekozen door Carin Koopman. Zij doet het onderzoek, de interviews en zet de verhaallijn uit. Kees Prins is cameraman en verantwoordelijk voor de techniek.

Kamper Geheimen

In opdracht van kampenonline.nl werd met een tweede videoserie gestart: Kamper Geheimen. Hierin wordt in enkele minuten de geschiedenis van een vergeten onderwerp uit de Kamper geschiedenis voor het voetlicht gebracht. 

Gebint

Vanuit werkzaamheden van Carin Koopman ontstond de derde videoserie: Gebint. Door de bouwgeschiedenis van een pand in de binnenstad te vertellen, ontstaan 'portretten' van gebouwen.

©cultuurZIEN 2023