cultuurZIEN


kunstprojecten

 

0210VK33%20-WillyBacardi-1bgevelstenen20414-(18)HA030113-5bikid2-masterc-3bkunstw09-stroom45-7b

Misschien wel de mooiste vorm van kennis overdragen: het organiseren van een masterclass of een een groter kunstproject. Bij de keuze voor een masterclass of kunstproject moet er vanuit cultuurZIEN binding zijn met het onderwerp. Daarnaast activeert cultuurZIEN graag de creativiteit van de deelnemers. Masterclasses en kunstprojecten vinden bij voorkeur plaats op locatie. Vaak is dit een museum, maar het kan ook in het atelier van een kunstenaar zijn of zelfs buiten in de openbare ruimte.

masterclasses

Masterclasses van cultuurZIEN bestaan altijd uit een inhoudelijk verhaal en een creatieve uitwerking. Omdat er een beroep op het creatieve vermogen van de deelnemers wordt gedaan, zijn de resultaten altijd weer verrassend.

Masterclasses kunnen ook georganiseerd worden in opdracht en onderdeel zijn van een arrangement

kunstprojecten

Door de grote kennis over de geschiedenis van Kampen te combineren met creativiteit is cultuurZIEN in staat de vertaalslag te maken naar kunstprojecten. Voor alle geledingen in het onderwijs is er een passend aanbod te verzinnen. Het liefst wordt één onderwerp schoolbreed aangeboden en in meerdere kunstdiciplines.

cursus

Een uniek kunstproject was de cursus ''gevelsteen maken'' in samenwerking met beeldhouwer Annette Boven. Vijf avonden werkten de deelnemers in een beeldhouwatelier aan een gevelsteen. Het hakken werd afgewisseld met een lezing over gevelversieringen aan gebouwen. Eén avond werd afgesloten met een stadswandeling door Kampen.

© cultuurZIEN 2020